Bobbie Traksel verhuist naar Landbouwkrediet

ma 03/01/2011 - 15:41

Bobbie Traksel rijdt dit seizoen voor Landbouwkrediet-Colnago. De 29-jarige Nederlander, in 2010 nog de winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne, kwam de voorbije twee seizoen uit voor Vacansoleil.

Traksel had voor dit jaar aanvankelijk onderdak gevonden bij de Australische wielerploeg Pegasus, maar die ploeg kreeg geen ProContinentale licentie van de UCI.

De renners mogen daardoor nog naar een andere ploeg verhuizen. Onder meer Robbie McEwen en Dominique Cornu gingen Traksel al voor.

"Ik had maar één doel: een team hebben om te koersen in 2011. Ik kon bij Pegasus blijven en mijn salaris behouden, maar ik wilde zekerheid over mijn wedstrijdprogramma. Het was een voordeel dat ik voor ik bij Pegasus tekende al had onderhandeld met Landbouwkrediet. Dat is trouwens een betrouwbare sponsor", zegt Traksel.

Derde keer, goede keer voor Stybar

do 30/12/2010 - 16:18

Na twee derde plaatsen is het raak voor Zdenek Stybar. De Tsjechische wereldkampioen heeft in Bredene de traditionele Sylvestercross gewonnen, voor Sven Nys en Niels Albert. "Mijn mecanicien heeft vertrouwen opgedaan", zegt Nys."

Stybar was in de GP Paul Herijgers aan de streep sneller dan Nys, Albert werd 13 seconden later derde. Dieter Vanthourenhout, de winnaar van vorig jaar, was vierde.

Heel wat renners lieten de cross links liggen. Zo reden Kevin Pauwels, Bart Wellens, Klaas Vantornout en nog enkele andere (sub)toppers niet mee.

Voor Stybar is het zijn eerste zege nadat een knieblessure hem een maand aan de kant had gehouden. Maandag had de Tsjech met een derde plaats in Diegem zijn comeback gemaakt en ook in Loenhout, woensdag, was hij derde.

Stybar: "Ik heb geen pijn meer aan mijn knie"

Natuurlijk was Stybar heel blij. Hij weet waarom hij kon winnen aan de kust: "Het parcours was niet moeilijk genoeg om elkaar te kunnen losrijden. Dus kon ik aanklampen bij Nys en Albert, hoewel ik eigenlijk nog niet sterk genoeg ben."

"Maar in de spurt kon ik het natuurlijk wel afmaken. Het voornaamste naast de overwinning is dat ik geen pijn meer voel aan mijn knie, terwijl ik in vier dagen tijd toch drie zware wedstrijden gereden heb."

Nys: "Wissels zullen mecanicien vertrouwen geven"

Amper een dag na het misverstand met zijn mecanicien heeft Sven Nys al laten zien dat alles wel in orde komt. Twee keer wisselde hij in Bredene van fiets.

"Het was ook nodig", vertelde Nys na de cross aan Sporza. "Mijn banden stonden wat te slap en ik wist dat er een spurt van zou komen. Door die twee wissels zal Fons (Wouters) ook wel weer vertrouwen hebben gekregen. In Baal pikken we de draad op en dan is alles vergeten."

Wouters zelf voelde zich tijdens de cross nog "niet te best. Ik heb bijna niet geslapen. Maar de eerste wissel van de dag verliep zonder problemen".