Trond Sollied is de nieuwe coach van Lierse

ma 03/01/2011 - 12:48

De spelers van Lierse mogen na hun vakantie een nieuwe coach begroeten. Trond Sollied (51) heeft een contract van een half seizoen getekend, dat na het seizoen geëvalueerd wordt. De Noor volgt Eric Van Meir op, die wordt assistent van technisch directeur Herman Helleputte.

Trond Sollied moet Lierse naar veiligere oorden loodsen. "Wat ik na de rust tegen Westerlo zag, stemt me wel heel hoopvol", zei de Noor bij z'n voorstelling.

"Ik had eigenlijk vorig seizoen al contacten met Lierse, maar toen was een akkoord niet mogelijk. Nu zat de timing wel ideaal. Ik tekende voor een half jaar, maar de kans is wel groot dat dit contract zal opengebroken worden."

"Lierse heeft de ambitie om in eerste te blijven. Het is aan mij en mijn assistent Herman Vermeulen om de ploeg daarin te begeleiden en hen in de goede richting te duwen. Het behoud is het hoofddoel, maar we zitten ook nog in de beker", is Sollied ambitieus.

Lierse vertrekt over enkele dagen op trainingskamp. "Dat is de ideale manier om de spelerskern te leren kennen en te analyseren", zegt Trond Sollied.

Lierse-voorzitter Maged Samy: "Sollied heeft altijd al bovenaan mijn lijstje gestaan. Hij heeft dan ook bij elk team knappe resultaten neergezet. We maken werk van nog meer versterkingen. Vooral achterin moet er nog iemand bijkomen, misschien wel meer dan één speler."

Lierse wordt de derde Belgische club voor Trond Sollied, die eerder al aan de slag was bij Gent (1999-2000 en 2007-2008) en Club Brugge (2000-2005). Afgelopen zomer werkte hij even in Saudi-Arabië bij Al-Ahli.

Trainerscarrrière van Trond Sollied

  • 1992-1996: Bodø/Glimt (Noo)
  • 1997-1998: Rosenborg (Noo)
  • 1999-2000: AA Gent
  • 2000-2005: Club Brugge
  • 2005-2007: Olympiakos (Gri)
  • 2007-2008: AA Gent
  • 2008-2009: Heerenveen (Ned)
  • 2010: Al-Ahli (SAr)
  • 2011: Lierse

Busquets: "De bal leek wel een konijn"

ma 03/01/2011 - 20:3

Barcelona speelt misschien wel het beste voetbal van de wereld, maar niet op de beste grasmat van de wereld. Het veld ziet er onberispelijk uit op tv, maar de spelers klagen steen en been.

Tegen Levante, een match die Barcelona met 2-1 won, werd het probleem pijnlijk duidelijk: de bal hobbelde alle kanten op. "De grasmat baart ons zorgen", zegt middenvelder Sergio Busquets.

"Die mat is essentieel voor ons spel, want we willen de bal snel laten rondgaan. Maar tegen Levante maakte de bal de raarste bewegingen. Het leek wel een konijn", zegt de jonge middenvelder.

Frank De Boer blijft tot 2014 coach van Ajax

ma 03/01/2011 - 20:31

Ajax heeft, zoals verwacht, het contract van Frank de Boer opengebroken. De Boer nam het roer over als coach van Ajax na het ontslag van Martin Jol.

De Boer zou normaal gezien tot de winterstop blijven, maar door de goeie resultaten wil Ajax door met De Boer. Zijn nieuwe contract loopt af op juni 2014. De Boer krijgt ook Hennie Spijkerman als extra assistent. Het voorbije half jaar had die de leiding over Ajax Cape Town.

Lierse laat Van Dooren en De Graef in België

ma 03/01/2011 - 16:25

Trond Sollied wil de Lierse-kern analyseren tijdens de winterstage. Maar niet alle spelers mogen mee naar Egypte, want Sollied wil maar een kern van 23. Bij de thuisblijvers zijn toch enkele gevestigde waarden.

"De Graef, Van Dooren (foto), Camacho, Sekour, Job en Notari blijven in België. Zij zullen hier trainen onder leiding van Daniel Simmes en Yves Serneels. Ook Nicaise zal trouwens met deze groep meetrainen", vertelt technisch directeur Herman Helleputte.

"Deze jongens blijven gewoon trainen zodat ze klaar zijn als wij ze nodig hebben. Ze mogen ook niet allemaal weg. Wij hebben deze jongens nodig in de inhaalmatchen die we nog moeten spelen."

De Laet: "Heb toekomst bij Manchester United"

ma 03/01/2011 - 11:16

Voor Ritchie De Laet kwam er vorige week abrupt een einde aan zijn uitleenbeurt bij de Engelse tweedeklasser Preston North End. Manchester United-coach Alex Ferguson riep zijn uitgeleende speler terug uit Preston. Ferguson was rancuneus omdat zijn zoon ontslagen werd als Preston-coach.

Ritchie De Laet had zelf nog niet verwacht om al opnieuw bij Manchester United te zitten. "Ik had me voorbereid om tijdens de nieuwjaarsdagen nog te spelen met Preston, maar het hoefde niet meer voor sir Alex", zegt Ritchie De Laet (22) in Gazet van Antwerpen.

"De coach is de grote baas en ik voer uit wat hij me oplegt. Zo simpel is het. Ik had vorig weekend een goed gesprek met hem en hij drukte me op het hart dat ik nog in zijn toekomstvisie pas."

Manchester United-coach Alex Ferguson heeft dus nog plannen met Ritchie De Laet. De Belgische verdediger wordt wellicht opnieuw uitgeleend. "Sir Alex vindt het belangrijk dat ik nog ervaring opdoe."

"Hij kreeg al flink wat telefoontjes binnen om me uit te lenen, maar wil nog een week of twee wachten. Daar heb ik geen problemen mee, want ik train hier met de A-kern. Daar verdoe je zeker je tijd niet."

"Het is de bedoeling dat ik gestald word bij een ploeg waar ik me als voetballer voort kan ontwikkelen en beter worden. We gaan samen een goeie beslissing nemen", zegt De Laet nog.

Dury verliest zege in slotseconden in "zijn" Waregem

do 30/12/2010 - 19:57

Zulte Waregem heeft op de valreep een punt gepakt tegen zijn ex-coach Francky Dury. Traoré scoorde in de 95e minuut de 2-2 tegen AA Gent, een bittere pil om slikken voor Dury, bij zijn eerste bezoek aan Zulte Waregem: "Ik ben verrast dat die goal nog valt."

Zulte Waregem was beter in het eerste kwartier en kwam via een streep van Hyland op 1-0. Gent kreeg niks klaar en de 1-1 van Ljubijankic viel uit de lucht. Bossut kon het schot van Smet, die al na een kwartier Conte kwam vervangen, nog keren, maar Ljubijankic was goed gevolgd.

Habibou dook nog voor Jorgacevic op voor de 2-1, maar mikte de bal naast. Bij een gezapig tempo vielen er geen goals meer voor de koffie.

Na de rust nam El Ghanassy Gent op sleeptouw en Dachelet kopte een van zijn voorzetten ongelukkig in eigen doel. Coulibaly kreeg nog kopkansen op de 1-3 en Lepoint verraste Bossut nog bijna, maar Dachelet redde op de lijn. Ook Soumahoro trof de vuisten van de thuiskeeper.

Dury zag zich al een leuk oudjaar vieren, maar in de vierde en laatste minuut van de extra tijd floot De Bleeckere nog een hoekschop. Die kwam tot bij Traoré (foto), die voorbij Jorgacevic en Smolders de bal binnenwerkte.