D'Ambrosio: "Alonso is mijn voorbeeld"

ma 03/01/2011 - 20:59

Jérôme D'Ambrosio debuteert dit jaar in de Formule 1. De Belg is echter niet van plan om een eendagsvlieg te zijn. "Ik wil zo lang mogelijk in de F1 blijven", vertelt hij aan sport.be.

D'Ambrosio spiegelt zichzelf een beetje aan Fernando Alonso. "Hij is een sterk atleet en een heel compleet rijder. Je mag hem natuurlijk niet met mij vergelijken volgend jaar, dat zou niet eerlijk zijn. In mijn eerste seizoen moet ik ervaring opdoen", zegt D'Ambrosio.

Over zijn Virgin-collega Timo Glock is hij lovend. "Ik hoop veel van hem te kunnen leren. Hij is heel sympathiek."

Koen Wauters: "Gingen vier keer over de kop"

ma 03/01/2011 - 09:55

Koen Wauters heeft op de eerste dag van de Dakar een serieuze uitschuiver gemaakt met zijn Toyota Landcruiser. Hij tuimelde in een afgrond, maar kon uiteindelijk ongedeerd voortrijden. Hij verloor wel meer dan twee uur.

Koen Wauters doet zelf het relaas vanuit Zuid-Amerika: "We vlogen uit de bocht, gingen vier keer over de kop en kwamen 15 meter lager op onze wielen terecht", vertelde de zanger/presentator.

"Ik heb gevloekt, want ik was bijzonder ontgoocheld in mezelf. Tot die crash, op 20 kilometer voor de aankomst, ging alles perfect en ik was ook helemaal niet overmoedig", zei Wauters.

"Ik ging hulp halen na de crash, maar mijn navigator Tom De Leeuw had onze auto hersteld terwijl ik weg was. We konden het bivak zonder problemen bereiken. We verloren tijd, maar de Dakar is nog lang."