Wat houdt een ballonvaart in?

Voor een ballonvaart moet u rekenen op minstens 3 uur plezier... Tenminste, daarmee bedoelen we de vaart zelf en wat er direct aan voorafgaat en volgt. Daarbij komt natuurlijk de periode van de blijde verwachting tijdens de dagen die eraan voorafgaan, en de talloze uren die u zal doorbrengen met het ophalen van prettige herinneringen achteraf.

Op de dag van de vaart wordt u in de loop van de namiddag gecontacteerd om plaats en uur van afspraak te bevestigen. We ontmoeten elkaar ongeveer een uur vóór het eigenlijke opstijgen. De voorbereiding van de vaart (klaarmaken van de ballon, briefing van de passagiers) duurt 30 à 45 minuten. De vaart zelf duurt een uur tot anderhalf uur.

Als de crew de ballon heeft gevonden, moet er nog worden ingepakt, drinken we samen een glaasje en ondergaan de passagiers de doopceremonie waarbij zij in de adelstand worden verheven - hetgeen op een certificaat wordt bevestigd. Daarna rijden we terug naar "huis" (de opstijgplaats, en dat kan eventueel een hele afstand zijn...).

Voor wie nog nooit een ballonvaart heeft gemaakt rijzen er allicht heel wat vragen, aarzel dan niet contact met ons op te nemen.