Met welke ballon gaan we varen ?

Afhankelijk van de boekingen zetten wij een 3/4-persoons ballon in ofwel een 6-persoons: bij ons zit u dus gezellig met een kleine groep mensen in de mand. Voor grote groepen kunnen op verzoek meerdere en/of grotere ballonnen worden ingezet.

Door hun opvallende zwart-gele kleuren en omdat onze ballonnen géén publiciteit dragen zijn ze een gewild onderwerp voor fotografen. Ze hebben ook al meerdere "TV-optredens" achter de rug, zowel in Nederland als in België. Heel wat voetbalclubs die geel-zwart als kleuren hebben deden reeds een beroep op ons om de feestelijkheden van hun club op te luisteren...

De Wesp is een Libert L-3000 van Belgische makelij met een inhoud van 3.000 m³. Hij biedt plaats aan piloot + max. 4 passagiers. Deze ballon wordt hoofdzakelijk ingezet voor exclusieve vaarten, waarbij de mand volledig wordt afgehuurd.

De Grote Wesp is een type O-160 van de Britse fabrikant Cameron. Hij heeft een inhoud van ongeveer 4.500 m³ en biedt ruim plaats aan de piloot + 6 passagiers. Een dubbele brander (met een vermogen van meer dan 6.000 pk per stuk!) zorgt voor de warme lucht.

De luxueuze mand van de grote wesp is ontworpen om de passagiers het hoogste comfort te geven. De mand is onderverdeeld in 3 compartimenten. De piloot staat rechts samen met de gasflessen en de instrumenten. Het compartiment van de passagiers is zelf onderverdeeld in 2 gelijke delen, waardoor u per 3 samen zit.

Op 23 Juli 2005 werd op de ballonmeeting van Olen ons troetelkonijntje "Funny Bunny" voorgesteld. Deze ballon wordt vooral ingezet op evenementen en festivals, maar kan ook afgehuurd worden voor exclusieve vaarten (max. 4 passagiers).