Recepten

Zalmbavarois met Tomatencoulis

Aantal porties: 12

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor de bavarois

12 plakjes gerookte zalm
300 gram gerookte zalm (zalmsnippers)
1½ dl room
1½ dl crème fraiche
45 gram tomatenpuree (sofrito)
Worcestershire sauce
Peper, Zout
Voor de coulis

5 vleestomaten
1 flinke eetlepel tomate frito
1 bouquet garni van peterselie, laurier en tijm
0,7 dl olijfolie
1 eetlepel gembernat
Peper, zout
Verder nog:

24 reepjes geblancheerde prei
12 cherry tomaatjes
dille
roze zalmeitjes
stokbrood

Zo maak je het: 

Bekleed 12 kleine vormpjes met plakjes gerookte zalm. Zorg dat ze ruim over de rand hangen zodat ze, na vulling, de massa net kunnen overlappen
Pureer de rest van de zalm. 
Klop de room op  en spatel deze samen met de crème fraiche door de zalmpuree. 
Roer er dan de tomatenpuree, worcestershire sauce en wat vers gemalen peper doorheen.
Vul hiermee de vormpjes en dek de massa af met de overhangende zalm.
Zet de vormpjes een uur in de koeling om op te stijven
Voor de Saus:
Doe de blokjes tomaat samen met de tomato frito, bouquet garni, olie en gembernat in een pan en laat het ongeveer 20 minuten op een zeer klein vuur garen. 
Zeef de coulis en breng ze op smaak met zou en peper. 
Laat afkoelen.
Presentatie:
Leg op elk bordje kruislings twee geblancheerde preireepjes en stort daar de zalmbavarois op.
Bindt de preireepjes nu zodanig dat het geheel op een pakketje lijkt. 
Giet er wat tomatencoulis naast en garneer het met een doormiddengesneden cherrytomaatje, een takje dille en wat zalmeitjes.
Serveer er stokbrood bij.
Eet smakelijk