DAKBEDEKKINGEN

Info over dakbedekking

Reparatie van dakbedekking

Contacteer ons

Informatie over dakbedekking

Wanneer men de huidige dakbedekking wil vervangen kan men dezelfde soort nemen, maar ook kiezen voor een andere soort of type dakbedekking. Bij het bouwen van een nieuw huis zijn er natuurlijk veel mogelijkheden om bepaalde dakbedekking te kiezen.

Het type dakbedekking dat geschikt zal zijn, is natuurlijk onder meer afhankelijk van het dak zelf, betreft het een plat dak of is het een hellend dak en is wordt de ruimte onder het dak bewoond of gaat het om dakbedekking voor een schuur of garage. Al deze aspecten spelen een rol bij het maken van een keuze voor het meest geschikte type dakbedekking, net als het beschikbare budget. Daar komt ook nog eens bij dat het soort dakbedekking toch wel aansluiting moet vinden bij de uitstraling en overige gebruikte materialen van het pand.

Voorbeelden van dakbedekking

  • Om een indruk te geven van de diverse mogelijkheden met betrekking tot de mogelijke soorten dakbedekking, volgen hier een aantal voorbeelden van veel voorkomende typen dakbedekking:
  • Dakpannen zijn wellicht een van de meest bekende mogelijkheden om als dakbedekking te gebruiken. Ook is er veel mogelijk met betrekking tot het type dakpan, zodat de dakpannen bij de uitstraling en materiaalgebruik van het huis kunnen aansluiten. Hollandse dakpannen, Romaanse dakpannen en betonnen dakpannen zijn zomaar een aantal mogelijkheden.
  • Kunststoffen dakbedekking wordt steeds meer toegepast en beschikt dan ook over prima kwaliteiten zoals weersbestendigheid, lange levensduur, kleurbehoud en onderhoudsvrij.
  • Bitumineuze dakbedekking wordt vooral vaak gebruikt voor platte daken en is een sterk materiaal dat op diverse manieren op het dak kan worden bevestigd, zoals door middel van branden, föhnen of verlijmen.
    Aluminium dakbedekking neemt in populariteit toe en dit vooral omdat er zoveel toepassingsmogelijkheden zijn. Eigenschappen van aluminium dakbedekking zijn het lichte, maar sterke karakter en de duurzaamheid.

Dakbedekking en isolatie

Afhankelijk van welk dak van dakbedekking voorzien moet worden, is het raadzaam om tegelijkertijd aandacht te besteden aan de isolatie. Het aanbrengen van een nieuwe dakbedekking is het moment om ook te zorgen voor een goede isolatie. Isolatie in combinatie met dakbedekking zorgt in elk geval voor meer comfort in de woning, en leidt bovendien tot lagere lasten op het gebied van energiekosten doordat de ruimte minder verwarmd hoeft te worden.