Gazon uit winterslaap

Een mooi gazon is het hart van de tuin en geeft de ‘buitenkamer’ ruimte en vorm. In Nederland ligt er naar schatting zo’n 300 miljoen vierkante meter gazon. Het is een ideale plek waar kinderen (en huisdieren!) kunnen spelen. Bovendien komen bloeiende planten met gras op de voorgrond nog beter tot hun recht. Na een heel groeiseizoen houdt het gazon in de wintermaanden een welverdiende ‘winterslaap’. Om weer van een gezonde grasmat te kunnen genieten, geef je het gazon in maart de broodnodige groei-energie met Pokon kalk en koemest.

Winter voorbij
Vanaf maart, als de temperatuur wat aangenamer wordt, gaat het gras weer groeien. Een ‘actief bodemleven’ is belangrijke basis voor een mooi groen gazon. Het actieve bodemleven zorgt ervoor dat de wortels van het gras zich goed ontwikkelen en dat voedingstoffen kunnen worden opgenomen. Pokon heeft daarom een speciaal product ontwikkeld, op basis van koemest, dat zorgt dat het bodemleven snel op gang komt.

Mosvrij
Mosplekken zorgen ervoor dat (regen)water moeilijk wegloopt en de wortels steeds minder lucht krijgen. Het gras wordt als het ware verstikt en groeit niet meer. Het is daarom raadzaam om het gazon in maart ‘schoon te harken’; dit heet verticuteren. Met verticuteren haal je (met een speciale hark of machine) het mos weg en snij je de wortels van het gras door zodat nieuwe wortelgroei wordt gestimuleerd. Mosvorming kan voorkomen worden door in maart gazonkalk te strooien. Pokon heeft speciaal hiervoor TopKalk ontwikkeld. Deze kalk verhoogt de zuurgraad van de grond en hierdoor krijgt mos minder kans. Water en lucht kunnen weer bij de wortels en het gazon wordt weer gezond en stralend groen.

Vraag de gratis gazonpeiler aan of kijk voor meer informatie op www.pokon.nl


Auteur: Pokon