Het gazon in het voorjaar: Lentegroen

Het gazon komt in april weer echt tot leven. De buitentemperatuur zorgt ervoor dat het gras weer gaat groeien. Voor een mooi strak uiterlijk geef je daarom het gazon regelmatig, eens in de twee of drie weken, een maaibeurt. Waarin veel gazonbezitters zich vergissen is dat een grasveldje verder geen onderhoud vraagt. Het gazon vraagt echter meer aandacht dan maaien alleen. Het is niet moeilijk maar het moet wel ‘eventjes’ gebeuren.

Schaduw
Mosvorming is een van de meest voorkomende gazonproblemen. Het komt vaak voor bij gazons met veel schaduw maar ook gras dat niet vitaal genoeg is om mosgroei te overtreffen, heeft er last van. Te kort maaien is eveneens niet goed. Pak mos aan door op die plekken Pokon MosWeg! te strooien. Je ziet hier al binnen één week resultaat van. Mochten er kale plekken zitten in het gazon strooi dan wat gazonvernieuwer, dat bevat graszaad en voeding, waardoor uw gazon snel kan herstellen.

Sterk en vitaal
Uit een steekproef van Pokon onder gazonbezitters blijkt dat slechts een kwart van de mensen het gazon regelmatig bemest. Vanaf april, als het gras weer groeit, is het echter voor elk gazon nodig om eens per twee à drie maanden voeding te geven. Pokon gazonmest is speciaal op de eisen van gras afgestemd en zorgt dat het beter groeit en groen blijft. Een vitaal gazon heeft bovendien een betere weerstand tegen mos en onkruid.

Gazontip: Strooi gazonmest vlak voordat er regen verwacht wordt. Het regenwater bevordert een snelle opname van de voeding.
Gazontip: Maai het gras niet korter dan drie of vier centimeter. Mos en onkruid krijgen dan minder kans!

Vraag de gratis gazonpeiler aan of kijk voor meer informatie op www.pokon.nl


Auteur: Pokon