Groen gazon in drie eenvoudige stappen

Een groen gazon is prettig om naar te kijken en een perfecte voorgrond voor bloeiende planten. Het hele jaar door geeft een gazon de tuin structuur en een grasveld is heerlijk om op te spelen of te liggen. Een strak gazon creëren, is niet moeilijk, want voeding op zijn tijd doet wonderen. Doe je de komende maanden de volgende drie eenvoudige stappen dan is een gaaf gazon de beloning.

Goed begin (stap 1)
Vanaf het vroege voorjaar, als de temperatuur wat aangenamer wordt, gaat het gras weer groeien. Strooi in februari/maart kalk. Dit zorgt voor een actief bodemleven onder andere door een verhoging van de zuurgraad. Zo krijgt tevens mos minder kans en wordt voeding beter opgenomen. Zodra de temperatuur verder omhoog gaat, bijvoorbeeld in april, is het strooien van Pokon Koemest Gazon (verrijkt met lavameel) een prima start voor de groei.

Hoera, het is lente (stap 2)
Ligt een gazon in de schaduw van bomen en struiken dan kan er mosvorming ontstaan. Dit gebeurt ook als het gras niet vitaal genoeg is om mosgroei te overtreffen. Pak mos aan door op die plekken Pokon MosWeg! te strooien. Je ziet binnen één week al resultaat. Als het gras snel groeit, is het de tijd voor extra voeding. Strooi dan Pokon Gazonmest. Deze voeding is speciaal op de eisen van het gazon afgestemd en zorgt dat het gras beter groeit en mooi groen blijft. Hoe beter de conditie van het gras des te kleiner de kans op onkruid.

Eindelijk zomer (stap 3)
Heeft het gazon in de zomer toch nog wat last van onkruid, dan kan dit probleem binnen één week verholpen worden met Pokon OnkruidWeg! Ook in de zomer groeit gras het snelst en is voeding zeker geen overbodige luxe. Het strooien van Pokon Gazonmest daarom in deze periode een absolute een must. Het is het beste om de grasmat “eten te geven” bij bewolkt en wat regenachtig weer. De meest ideale tijd voor dit klusje is tegen de avond, want dan schijnt de zon niet meer zo fel. Regent het niet? Zet dan na het strooien een poosje de tuinsproeier aan.

Kijk voor meer informatie over het gazon en het eenvoudige stappenplan op www.pokon.nl. Je kunt er tevens gratis een handige Gazonwijzer aanvragen.


Auteur: Pokon