Gazon à la minute

Door de sneeuwval en vorstperiode van deze winter heeft het gazon het stevig te verduren gehad. Kale plekken zijn dan ook een veel voorkomend gevolg en dat betekent dat er (bij)gezaaid dient te worden om het gazon te herstellen. Naturado introduceert het snelste graszaad ter wereld: RapidePlus.

Fotobijschrift: RapidePlus van Naturado: snelste graszaad ter wereld

Gazonherstel
Het groeien van gras hangt voor een belangrijk deel af van de bodemtemperatuur. Als de grondtemperatuur ongeveer 10 graden Celsius is, kan ‘normaal’ graszaad groeien. Dat is meestal vanaf eind maart tot aan de winter. Het revolutionaire RapidePlus graszaad kiemt en groeit echter al bij een bodemtemperatuur van 5 graden Celsius. Dat betekent dat in februari RapidePlus graszaad al gezaaid kan worden. Tegen de tijd dat de lentezon ons uitnodigt om de tuin in te gaan, ligt er al een gezond groen gazon! Het ‘snelle’ gazon hoeft overigens niet vaker gemaaid te worden dan gewone gazons.

Voetbalveld
Het graszaad (veilig voor mens en dier) heeft dezelfde samenstelling als het zaad waarmee veel voetbalvelden in binnen- en buitenland worden ingezaaid. Niet alleen in voorjaar of zomer, maar ook in de korte ‘winterstop’, worden kale plekken in het gras met dit graszaad ingezaaid. Nog voordat de tweede helft van het speelseizoen begint, ligt het ‘groene mat’ er weer optimaal bij. Vanaf 2010 is het graszaad onder de naam RapidePlus ook verkrijgbaar bij tuincentra en bouwmarkten.

Nieuw: gazongrond
Als er onder het gazon goede grond ligt, kan het gras zich optimaal ontwikkelen. Naturado introduceert in 2010 een nieuw type tuingrond, speciaal ontwikkeld voor gazons. De nieuwe Naturado Gazongrond is ideaal om kale plekken in het gazon snel weg te werken. Door kale plekken eerst te voorzien van een laagje ‘verse’ gazongrond wordt de ontkieming van graszaad extra bevorderd en vindt er optimale worteling plaats.

Meer informatie op www.naturado.nl


Auteur: Naturado