Goede startgrond voor hagen: Stevige beuken in de tuin

Een vast element in de meeste tuinen is een haag. In Nederland behoort de beuk tot één van de populairste haagsoorten. Een beukenhaag bestaat meestal uit een rij jonge beukenplantjes die na verloop van tijd tot een volle haag groeien. Om een sterke en gezonde haag te krijgen en uitval in het eerste jaar tot een minimum te beperken is een juiste start zeer belangrijk. Gebruik daarom de juiste tuingrond. Naturado heeft een speciale beuken- en hagengrond ontwikkeld waardoor haagplanten meteen ‘aanslaan’, dus direct beginnen met wortelen.

Wondermiddel
De Beuken- en Hagengrond van Naturado bevat een mix van organische grondstoffen als tuinturf, kalk en compost van beukenblad. Doordat de grond ook is verrijkt met het zogenaamde ‘TerraCottem’ worden water en meststoffen opgeslagen. TerraCottem zorgt ervoor dat water en voedingstoffen naar behoefte van de haag wordt afgegeven. Mede door dit ‘wondermiddel’ is er meteen een sterke wortelontwikkeling met andere woorden: de haag staat er direct gezond en stevig bij!

Optimale groeistart voor hagen met speciale tuingrond

Planten van hagen
Hagen kunnen het beste geplant worden in de periode oktober tot en met april (m.u.v. vorstperioden). De wortels kunnen zich dan goed ontwikkelen voordat het groeiseizoen (de zomer) begint. Het planten van een haag is een eenvoudige klus. Na het graven van een sleuf (ongeveer 30-40 cm diep), breng je royaal de beuken- en hagengrond aan en vervolgens plant je de haagplantjes in de verse grond. Vervolgens gebruik je dezelfde hagengrond om de plantsleuf aan te vullen.

Kijk voor meer informatie op www.naturado.nl


Auteur: Naturado