Zondag 14 februari: Tulpen voor Valentijn

Zondag 14 februari is het weer zover: Valentijnsdag. Wereldwijd de meest romantische dag van het jaar. Wie zijn of haar geliefde verrast met Valentijnstulpen, wordt minimaal beloond met een gulle glimlach…!

De Hollandse tulp is hard bezig om de roos te verdringen als populairste Valentijnsbloem. Via de Nederlandse bloemenveilingen vinden jaarlijks zo’n 90 miljoen tulpen de weg naar een Valentijn, tegen 100 miljoen rozen. Daarbij is de kleur rood traditiegetrouw het meest populair. Het tulpenboeket krijgt extra ‘cachet’ door verschillende soorten met elkaar te combineren: bijvoorbeeld ‘standaard’ tulpen met parkiettulpen en dubbelbloemige tulpen. Voor wie het iets minder traditioneel wil, kiest voor een boeket van tweekleurige tulpen (bijvoorbeeld rood-wit). Uitbundige, kleurrijke en veelzijdige Valentijnen trakteer je op een dito gemengd tulpenboeket.

Legende
De Italiaanse Bisschop Valentijn gaf in de 13e eeuw bloemen aan jonge, verliefde paren. Deze bloemen brachten de ontvangers veel levensgeluk. Tegenwoordig is Valentijnsdag de internationale dag van de liefde, maar ook worden tegenwoordig gevoelens van sympathie en dankbaarheid op deze dag extra geuit.

Meer informatie op www.bloembollencentrum.nl


Bron: Internationaal Bloembollen Centrum (IBC)