Groenrijk wonen met groene voornemens: Investeer in goudpalm

Wanneer het nieuwe jaar begint, is het tijd om goede voornemens waar te maken. Bewuster en gezonder leven staat vaak boven aan dat lijstje. Haal dit jaar eens goudpalmen in huis. Ze zijn niet duur maar wel mooi, ze geven sfeer en hebben, door hun luchtzuiverende eigenschappen, een positieve invloed op de gezondheid. Of u nu kiest voor een groot of klein exemplaar; de goudpalm is de bescheiden investering zeker waard!

Goudpalm
De goudpalm (Latijnse naam: Chrysalidocarpus lutescens) is een van de populairste palmsoorten en komt oorspronkelijk uit Madagaskar. Het is een prima vervanger van de kerstboom, die begin januari uit huis verdwijnt. De palm bestaat uit een aantal rietachtige stengels met licht groene, smalle en puntige bladeren. De goudpalm is een echt goudhaantje. Onderzoek door NASA heeft aangetoond dat de sterke plant unieke eigenschappen heeft. De bladeren zorgen voor een goede luchtvochtigheid in huis en zuiveren de lucht. De goudpalm past prima in de huidige interieurtrends. Kies voor een mooie sierpot en de plant wordt een natuurlijke eyecatcher.
Tip: maak een gezonde ‘groenhoek’ met twee goudpalmen en een Asplenium!

Fotobijschrift: Investeer in een goudpalm!

Verzorging
De verzorging van een goudpalm is zeer eenvoudig. Belangrijk is een goede plek. De plant doet het optimaal op een lichte standplaats. Zorg ervoor dat de wortelkluit vochtig blijft (ongeveer 1 à 2 keer per week water geven). Kortom, een makkelijke groene voornemen om aan te houden.

Kijk voor meer informatie over planten op www.groenrijk.nl


Bron: GroenRijk tuincentra