Hortensia, Hydrangea in huis: Bloemrijke blikvanger

De hortensia is een opvallende verschijning. Juist in huis trekken de enorme bollen met kleine bloemetjes meteen de aandacht. Op de eetkamertafel, in de keuken, slaapkamer of hal; de hortensia zorgt overal voor kleur, gezelligheid, stijl en romantiek tegelijk. De hortensia geeft het interieur al in het vroege voorjaar een kleurrijke boost.

Fotobijschrift: Natuurlijke blikvanger: hortensia

Krachtig
De hortensia (officiële naam: Hydrangea) is niet alleen geschikt als sfeermaker maar ook om een krachtig en kleurrijk statement in het interieur te maken. Vanuit de bladeren met grove bladstructuur komen de kleine romantische bloemetjes voort die samen een ‘bol’ vormen. Deze ‘bol’ geeft de hortensia een natuurlijke, krachtige uitstraling en de grootte varieert van ‘slechts’ 10 centimeter tot maar liefst 25 centimeter. De voornaamste kleuren zijn rood, wit, blauw en roze.

Bol of plat
De hortensia werd al in 1784 in de natuur van Japan ontdekt door de Zweedse botanicus Carl Thunberg. Vanaf het vroege voorjaar is de hortensia verkrijgbaar als kamerplant en iets later (vanaf mei) ook als snijbloem. Naast de veel voorkomende ‘bolle’ bloemen zijn er ook hortensia’s met ‘platte’ bloemen. Deze worden ook wel “teller-typen” genoemd.

Bloemrijk
De kamerplant hortensia is makkelijk in de omgang en kan zeker twee maanden bloeien. Geef de hortensia af en toe een slok water, zodat de grond niet uitdroogt. Wanneer je vloeibare plantenvoeding toevoegt aan het gietwater, geniet je nog langer van een gezonde en sterke hortensia als bloemrijke eyecatcher.

Lekker lang
De hortensia is behalve kamerplant ook een ideale snijbloem voor in de vaas. De lengte van de steel hangt af van de kweekmethode en kan sterk variëren: van 30 tot wel 100 centimeter! Daardoor kun je dus eenvoudig een hoge of lage blikvanger in huis creëren. Het zogenaamde vaasleven van de hortensia is een dikke week. Als je echter snijbloemenvoedsel toevoegt, kunnen dat er twee worden!

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.hydrangeaworld.com


Bron: Bloemenbureau Holland (BBH)