Tulpentrends 2010: Veelzijdige tulpen

Via de Nederlandse veilingen vinden naar schatting jaarlijks zo’n 1,6 miljard tulpen hun weg naar vazen in de hele wereld. Daarmee is de bloem het fleurige visitekaartje van ons land. Kwekers produceren ongeveer 900 verschillende tulpensoorten. Eenkleurig, tweekleurig, dubbelbloemig, lelie-vormig of gefranjerd. Vanaf januari tot en met april zijn tulpen in de meest bijzondere vormen verkrijgbaar. Tulpen zijn leuk om te geven maar ook om zelf van te genieten. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van de Hollandse tulp!

De tulpentrends van 2010:
Foto 1. “Bohemian Thoughts”
Foto 2. “Bright Mood”
Foto 3. “Odd Romance”
Foto 4. “Warm Desire”

Tulpentrends
Tulpen zijn als sinds de vijftiende eeuw in de mode. Doordat er zoveel soorten zijn, zijn ze zeer goed te stylen en passen ze in elk interieur. Deze winter en lente zijn er vier tulpentrends:

Bohemian Thoughts: In een warm en bont gekleurd interieur geven tulpen een nonchalante uitstraling volgens de trend “Bohemian Thoughts”. De vazen en accessoires hebben een creatief en ambachtelijke uiterlijk met kleurrijke breisels, geborduurde stoffen en bonte behangen als belangrijke inspiratiebron.

Bright Mood: In strakke, moderne interieurs speelt de natuur een belangrijke rol. De trend “Bright Mood” laat tulpen zien met een ‘frisse’ uitstraling. De accessoires en gebruikte materialen zijn opvallend en hebben open en transparante structuren. Bijkomend voordeel van glazen vazen: het niveau en de helderheid van het water is eenvoudig te controleren.

Odd Romance: In een klassiek interieur steekt romantiek de kop op: zachte pasteltinten, luxe materialen en rijk uitgewerkte producten. De trend “Odd Romance” maakt veelvuldig gebruik van decoratieve ruches, strikken, kant, capitonneereffecten en houtsnijwerk. Een groot gemengd tulpenboeket zorgt voor een opvallend accent, maar ook een verzameling kleinere klassieke vazen, met tulpen in de kleur roze of wit, geeft het interieur allure.

Warm desire: In een natuurlijk interieur met donkere materialen zorgen tulpen voor een warm en behaaglijke sfeer. Met de trend “Warm Desire” kunnen tulpen zeer eenvoudig gestyled worden: kies voor robuuste vazen met een natuurlijke uitstraling en vul ze met tulpen. Het effect wordt groter als je kiest voor één kleur tulpen, bijvoorbeeld paars met een subtiel geel-accent. Mix voor een spannend effect tulpen in de zelfde kleur maar met verschillende bloemvormen.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.bloembollencentrum.nl


Bron: Internationaal Bloembollen Centrum (IBC)