Kleurrijke lenteborder

Van een kale border wordt je niet echt vrolijk. Na de gezellige decembermaand kijken we vol verwachting uit naar het voorjaar waarin de natuur weer tot leven komt. Maar dat laat nog even op zich wachten. Gelukkig is er een gemakkelijke manier om in een paar tellen de tuin direct in lentesferen te brengen: met bloeiende voorjaarsbolletjes! Vanaf januari tot eind maart zijn ze optimaal verkrijgbaar bij bloemist en tuincentrum.

Foto 1: Een, twee, drie… direct lente met bolletjes op pot
Foto 2: Hyacint ‘Purple Sensation’

Kant-en-klare lente
Direct genieten na een tuinklus met kant-en-klare producten; gemakstuinieren is de tuintrend die zich de afgelopen jaren duidelijk heeft gemanifesteerd. Bolletjes op pot zijn buiten overal toe te passen. Door op kale, ongezellige plekken in de border simpelweg bloeiende bolletjes te planten, breng je direct kleur in de tuin. Het planten is zeer eenvoudig: verwijder het kweekpotje, maak een plantgat en stop de bollen erin! Door de frisse buitentemperatuur is de bloeitijd extra lang. Bloembollen kunnen gemakkelijk twee maanden lang bloeien!

Kleuren en geuren
Vanaf januari tot eind maart zijn er volop bloeiende bolletjes te koop. De bekendsten zijn natuurlijk tulpen, crocussen, narcissen, blauwe druifjes en hyacinten. Maar er zijn veel meer bolletjes op pot als blauwe mini-irissen (Iris reticulata), anemone blanda’s en kievitsbloemen (Fritillaria meleagris). Sommige lentebloeiers geven ook een heerlijke, zoete geur af. Echte geurtoppers zijn hyacinten en de crème-witte narcis ‘Bridal Crown’. Zijn de bolletjes uitgebloeid? Laat ze gewoon in de grond zitten. Vaak komen ze volgend voorjaar weer tot bloei.

Lentetip: de hyacint ‘Purple Sensation’ is de lentebloeier en lentetopper met een paarse kleur- en geursensatie!

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.bloembollencentrum.nl


Bron: Internationaal Bloembollen Centrum (IBC)