Interieurtrends 2010: Bollenmode

Afgelopen najaar hebben kwekers bloembollen in potjes geplant. Als ze in knop komen, zijn ze verkrijgbaar bij tuincentrum en bloemist. Vanaf januari tot en met april zijn kant en klare lentebloeiers in de meest bijzondere vormen verkrijgbaar. Van de bekende tulpen en narcissen tot de ‘onbekende’ kievitsbloemen en zomerklokjes. Juist doordat er een zeer grote verscheidenheid is aan lentebloeiers zijn de stylingmogelijkheden onbeperkt. Ze kunnen eenvoudig worden toegepast volgens de nieuwste interieurtrends zoals “Bohemian Thought”, “Odd Romance” en “Bright Mood”.

Foto 1: Bollenmode 2010 trend “Bohemian Thoughts”
Foto 2: Bollenmode 2010 trend “Odd Romance”

Bohemian Thoughts: In een warm en bont gekleurd interieur geven bloembollen als narcissen, hyacinten en blauwe druifjes een nonchalante uitstraling. De bloempotten en accessoires hebben een creatief en ambachtelijke uiterlijk met kleurrijke breisels, geborduurde stoffen en bont behang als belangrijke inspiratiebron. Narcissen, hyacinten en blauwe druifjes komen uitstekend tot hun recht binnen deze trend.

Bright Mood: In strakke, moderne interieurs speelt de natuur een belangrijke rol. De trend “Bright Mood” laat lentebloeiers zien met een ‘frisse’ uitstraling. De accessoires en gebruikte materialen zijn opvallend en hebben open en transparante structuren. Zet voor een ‘natuurlijk’ effect lentebloeiers als narcissen, hyacinten en tulpen eens in een glazen vaas zodat je ook de bolletjes en wortels goed zichtbaar hebt.

Odd Romance: In een klassiek interieur steekt romantiek de kop op: zachte pasteltinten, luxe materialen en rijk uitgewerkte producten. De trend “Odd Romance” maakt veelvuldig gebruik van decoratieve ruches, strikken, kant, capitonneereffecten en houtsnijwerk. Zet eens verschillende soorten kant en klare lentebloeiers (bijvoorbeeld krokussen, narcissen en hyacinten) bij elkaar voor een lentetuinje in huis!

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.bloembollencentrum.nl


Bron: Internationaal Bloembollen Centrum (IBC)