Tafelvoetbal Reglement

Toernooi 5 Septmber 2008: De Hypotheker – Scouting St. Joost Sittard
1. Team Elk team (koppel) bestaat uit twee personen.
2. De Aftrap. Het team wat eerst vermeld staat op het wedstrijdschema trapt af. Na elk doelpunt trap het team af wat het laatste doelpunt heeft geïncasseerd. De bal wordt bij de middelste pop van het middenveld gelegd en na de mededeling: "KLAAR", mag men beginnen met spelen.
3. Uitbal Ballen die uit het spel springen gaan naar de achterspeler van het team waartegen het laatst gescoord is.
4. Draaien Ronddraaien van de stangen (spinnen) is NIET toegestaan. Één keer ronddraaien (360°) mag wel. Bij overtreding gaat de bal naar de achterspeler van de tegenstander.
5. Doelpunt Scoren is toegestaan met elke pop. Doelpunten met het middenveld, via een pop/kant of eigen doelpunten tellen gewoon. Een bal die uit het doel komt telt.
6. Spelfouten Het is niet toegestaan de tafel op te tillen of te verplaatsen.
7. Bal buiten bereik Het is niet toegestaan de stangen te buigen om bij een bal te komen die buiten het bereik van de stangen/poppen ligt. Ligt de bal stil tussen de stangen zonder dat er een speler bij kan, gaat de bal naar de dichtstbijzijnde achterspeler.
8. Wedstrijdlengte Best of 3 Sets (set is gewonnen door het team dat het eerst 5 doelpunten heeft). FINALES (laatste 4): Best of 5 Sets.
* bij een gelijke stand in de beslissende set (setstand 1-1 of 2-2) moet met 2 doelpunten verschil gewonnen worden tot max. de 8e goal (8-7 is dus afgelopen).
Disclaimer Deze spelregels zijn afgeleid van het officiële Tafelvoetbal.nl Recreanten Reglement. Tafelvoetbal is FUN! Heb respect voor de tegenstander. Handjes schudden voor en na de wedstrijd.